• Formació per estudiants universitaris

    Projecte: Formació per estudiants universitaris.

    Grup específic: Estudiants Universitaris (Màster UPC) / Futurs Professors.

    Per què aquest projecte? Després de unes sessions inspiradores i d'anàlisis de les nostres motivacions com a formadores (open space technology 2019), vam fer reflexió de les nostres capacitats/recursos. Vam decidir c ontinuar un avantprojecte proposat pel nostre company Adrià Balcàzar. Es tracta de introduir la educació no formal als estudiants del Màster UPC de capacitació de professores de ESO i Batxillerat.




    L'any 2020 vam realitzar 2 primers trainings, en modalitat online per la pandèmia. els temes varen ser: Parlar en públic (facilitat per en Toni i l'Adrià)  Gestió d'un públic difícil (facilitat per la Laura i la Carol). 

    Després d'una sessió de feedback, l'equip de formadores que ens vam apuntar el proper any a través de la metodologia Reflect,  Rethink, Redesign, vam organitzar dos nous tallers per març i abril 2021. Participació a les aules (facilitat per l'Arnau i en Toni) i Emocions a les aules (facilitat per l'Alba i la Carol). Com a punt innovador, destaquem que en l'edició 2020 el disseny de les formacions la vàrem fer  en parelles  de forma cega paral·lela. (l'equip 1 de formadors no coneixía l'esquema de l'equip 2). En canvi l'any 2021 la vam realitzar de forma paral·lela sense cec.

    El resultats de la segona edició van ser millors.  El feedback per part dels participants va ser molt positiu, van destacar que es va generar un espai segur per compartir els coneixements i vivències amb els companys de classe. El nostre feedback també va ser positiu. Aquest projecte pilot ens ha servit per millorar les relacions interpersonals i conèixer les nostres habiltiats i aptituds.  No obstant, milloraríem la selecció de les temàtiques; les proepres vegades facilitaríem sessions més relacionades amb l'educació no formal. 

    L'any 2022, després d'un anàlisis de possibilitats i prioritats, vam decidir posar a hibernar aquest projecte.  Contents d'haver entrat al món universitari,  no vam descartar la possibilitat de reactivar-lo en el futur en quan es disposes de major nombre de formadores.

    Somiant, pot ser la primera etapa d'una plataforma de formacions obertes a estudiants universitaris. 

  • 0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada